BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefordul a pesti piac, nem tudjuk áttörni a felső szinteket

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,65 pontos csökkenéssel, 18.937,90 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

Az enyhén optimista nemzetközi piacokkal összhangban mozoghat pénteken a BUX index, a forgalom azonban továbbra is mérsékelt lehet - vélekedik az MKB és a KBC elemzője.

Králik István, a KBC üzletkötője szerint pénteken különösebb fordulat nem várható a magyar részvénypiacon, továbbra is az EU/IMF megállapodás marad a fő téma. Amíg nincs több konkrétum ezzel kapcsolatban, addig a BÉT is "felfelé korlátos", vagyis a BUX bizonyos szinteket nem tud áttörni, "lefordul" - mondta.Ennek megfelelően a szakértő nulla körüli nyitás után limitált erősödést vár a BÉT-en, és azt, hogy a nemzetközi mutatókkal összhangban mozog a BUX is.

Králik István hozzáfűzte, hogy a forgalom továbbra is alacsony maradhat, miután a befektetők kivárnak a pozíciók felvételével az EU/IMF-megállapodással kapcsolatos konkrétumokig. Ezt csak erősíti, és további bizonytalanságot okoz, hogy londoni elemzők szerint húzódhat a megállapodás - mondta.

Balásy Zsolt, az MKB elemzője közölte: nagyon enyhe korrekció volt a fejlett piacokon az utóbbi napokban, aminek a magyar piacon is volt egy kis hatása. "Azonban miután a lefelé irány nemigen jött össze, a töretlen emelkedő trendeket elnézve lassan akár ismét próbálkozhat a világ a felfelével, pénteken enyhén pozitív nyitás várható mindenfelé" - jelezte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 112,52 pontos, 0,59 százalékos csökkenéssel, 18.940,55 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma mindössze 8,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.