BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszületett a kompromisszum

Az árfolyamrögzítést húszmilliós hitelig kérhetik majd a devizaadósok. Első körben a közszféra dolgozói léphetnek be, majd a lakáshitelesek, végezetül pedig a szabad felhasználású jelzálogkölcsönnel rendelkezők.

Egyezségre jutott a kormány és a Magyar Bankszövetség az árfolyamgát feltételeivel kapcsolatban. A két fél között a vita legfőképpen arról szólt, pontosan milyen feltételekkel engedjék meg a devizahiteleseknek, hogy beléphessenek az árfolyamrögzítésbe.

Az eredeti, tavaly decemberi megállapodás szerint azok lettek volna jogosultak erre, akik 30 millió forintnál kisebb értékű ingatlanra vették fel a kölcsönt. A törvényjavaslat benyújtása után azonban Rogán Antal fideszes képviselő egy módosító javaslattal a limitet nem a fedezetül felajánlott ingatlan értékéhez, hanem a felvett hitel összegéhez képest határozta volna meg szintén 30 millió forintban.

További részletek a pénteki Világgazdaságban

 

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.