BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az UniCredit és a CIB anyabankját is leminősítette a Moody’s

Az olasz gazdaság rossz állapota miatt a Moody’s amerikai hitelminősítő intézet egyszerre 26 olasz bank hitelképességét minősített le - jelenti az AFP francia hírügynökség.

Az érintett pénzintézetek között szerepel Olaszország két legnagyobb bankja, az UniCredit és az Intesa Sanpaolo, amelynek minősítését "A3"-ra vágta vissza.

Valamennyi érintett bankot illetően a kilátást "negatívnak" értékelte a Moody’s. Az amerikai hitelminősítő a döntését nem csupán az orosz gazdaság rossz állapotával indokolta, hanem azzal is, hogy növekszik az ország eladósodottsága. Itália ismét recesszióban van.

Mario Monti kormányának takarékossági kurzusa megterheli a konjunktúrát. A problematikus hitelek és a csökkenő nyereségek miatt pedig a bankok "sebezhetőek". Arra az esetre, ha a recesszió tartós lesz, vagy Olaszország hitelképessége tovább csökken, a Moody’s az olasz bankok további leminősítését helyezte kilátásba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.