BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túl a pánikon - Jobb a hangulat Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,41 pontos emelkedéssel, 16.594,55 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,34 százalékkal erősödött.

A negatív piaci tendenciák megfordulni látszanak, mivel a befektetők már előzőleg beárazták a görög válság lehetséges rövid távú következményeit, így a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a pozitív nemzetközi hangulat hatása lesz érezhető. A szakértők enyhén erősödő nyitást várnak csütörtökön.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint bár eddig sokat estek a piacok, a rossz nemzetközi hangulat megfordulni látszik, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban újra szóba került egy kvantitatív enyhítési csomag alkalmazásának lehetősége, amelynek hatása Ázsiában már megjelent a értékpapír-piaci árakban. Így az árak és az indexek is emelkedtek a börzéken és ez lesz hatással az európai tőzsdékre, így a magyarra is - vélte az üzletkötő. Varjú Péter szerint a kedvező nemzetközi folyamatok hatására korrigálhatnak az árak a BÉT-en is.

Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. üzletágvezetője elmondta: – egyetértve kollégájával a csütörtöki pozitív nyitásban -, hogy a piaci folyamatok tendenciája megváltozott. A befektetők beárazták a görög válság rövid távú hatásait, és az értékpapír-piacok megnyugodni látszanak. Ez pedig növeli a kockázatvállalási hajlandóságot is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 339,32 pontos, 2,01 százalékos csökkenéssel, 16.538,14 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A Mol 345 forinttal, 2,12 százalékkal 15.900 forintra csökkent, 4,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 125 forinttal, 3,52 százalékkal 3.425 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 3,54 százalékkal 436 forintra gyengült, forgalma 1,4 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 405 forinttal, 1,14 százalékkal 35.805 forintra erősödött, a részvények forgalma 458,7 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 14.500 forintot ért, forgalma 296,0 millió forint volt. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.104,91 ponton zárt szerdán, ez 14,85 pontos, 1,33 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.