BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A foci-Eb és az olimpia segítheti az Adidast

Az Adidas csütörtöki gyorsjelentéséből kiderül, hogy a cég 10,5 százalékkal növelte árbevételét a második negyedévben, és a jó eladási adatok következtében a vállalat megnövelte idei évre szóló várakozásait is.

A közvetlen költségek azonban ennél nagyobb mértékben emelkedtek, ennek következtében a bruttó marzs 1 százalékponttal 48,2 százalékra csökkent. Az értékesítés idei növekedését segítheti a márka népszerűségének megemelkedése, amit a foci-Eb és az olimpia segít.
A részvényenkénti eredmény mértéke 0,787 euró lett, szemben a 0,735 eurós várakozással, ez 7 százalékos pozitív meglepetést jelentett.

Az értékesítések közel harmada továbbra is Nyugat-Európából származik, azonban a legdinamikusabb növekedés Kelet-Európában, illetve Kínában látható. Az Adidas leányvállalatának, a Reeboknak az értékesítései 26,2 százalékkal csökkentek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.