BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A befektetők búcsút mondanak a kötvényeknek?

Kiszállni a kötvényekből - ez a mottója a szakmai befektetőknek. Akötvények részesedése a portfólióikban ugyanis a legalacsonyabb szintet érte el 2007 óta - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.

Szakértők szerint a fix hozamú papíroktól való átváltásról van szó. A rendkívül alacsony hozamok ugyanis arra kényszerítik az embereket, hogy kockázatokat válllaljanak - véli Sheila Patel, a Goldman Sachs eszközkezelési ügyvezető igazgatója.

A szakmai befektetőknél a kötvények aránya az idei második negyedévben a tőkebefektetések 26,2 százalékára csökkent az előző évi azonos időszakban feljegyzett 30,1 százalékkal szemben. A dollárban jegyzett vállalati-, jelzálog- és államkötvényekre idén a legnagyobb veszteségek várnak 1994 óta - írja a továbbiakban a Handelsblatt. És a veszteségek várhatóan még növekedhetnek is, hiszen a befektetők elvesztették az ilyen papírok iránt táplált örömüket. Erre az évre a dollárban jegyzett vállalati-, jelzálog és államkötvényekre 2,6 százalékos veszteség vár, ellentétben a tavalyi azonos időszakban mért 3,8 százalékos plusszal - tűnik ki a Bank of America Merrill Lynch US Broad Market indexéből.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.