BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új lakossági államkötvényt bocsát ki az ÁKK

Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) néven négy- és hatéves futamidejű, változó kamatozású, egyforintos alapcímletű állampapír értékesítését kezdi meg az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).

Az ÁKK szerdai tájékoztatása szerint a kötvény kamatbázisa a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukción kialakult átlaghozamokon alapul, melyhez a négyéves kötvény esetében 1,75 százalékos, a hatéves futamidejűnél 2,5 százalékos kamatprémium adódik. A kötvények évente egyszer fizetnek kamatot.

Az ÁKK az új értékpapír forgalomba hozatalával elsősorban a lakosságot célozza meg, de vállalati befektetők is vásárolhatnak belőle.

A Bónusz Magyar Államkötvény 2014. március 17-től első körben a Magyar Államkincstárban vásárolható meg, de a banki értékesítésről is folynak egyeztetések.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.