BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre zavaróbb az alacsony kamatkörnyezet

A lakossági befektetők nagy része befektetési alapokban tartja pénzügyi tartalékait, amelyek közül a biztonságos megoldások a legnépszerűbbek. Az alacsony kamatkörnyezet zavarja a megtakarítók túlnyomó többségét, ezért jelentős részük növelte a magasabb hozamot ígérő eszközök arányát. Bár még jelenleg viszonylag alacsony az eho-mentes alapok aránya, de sok befektető tervezi a megtakarítások ezen típusának növelését a jövőben – derül ki a K&H tavaszi befektetői felméréséből.

„Az eredményekből az látható, hogy a prémium ügyfelek körében első helyen a befektetési alapok (35 százalék), másodikon a bankbetétek (24 százalék) a legnépszerűbb megtakarítási formák. Ezek után azonos arányban, minden tizedik magánbefektető tartja tartalékait államkötvényben, befektetéssel kombinált biztosításban, részvényekben és devizában” – közölte Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.