BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buda-Cash: az MNB törvénymódosítást kezdeményez

Az MNB kezdeményezésére ma több minisztérium, a garanciaintézmények és a jegybank képviselői egyeztetést tartottak a DRB bankcsoport és a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos feladatok összehangolására. Az MNB törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer további szigorítására - jelezte a jegybank.

Az egyeztetés elsődleges célja az érintett intézmények intézkedéseinek összehangolása volt, különös tekintettel a kiszolgáltatott helyzetben lévő ügyfélcsoportok – így a betétesek, kisbefektetők, önkormányzati, állami és egyéb intézmények – problémáinak lehetséges rendezésére. Az elmúlt napokban számos állami intézmény saját hatáskörében már lépéseket tett az érintett pénzügyi intézmények nehéz helyzetbe került ügyfelei helyzetének megkönnyítésére - írta a jegybanki közlemény.

A résztvevők áttekintették azt is, hogy a jövőre nézve a jegybank által most feltárt visszaélésekhez hasonló esetek miképpen előzhetőek meg hatékonyabban. Ennek kapcsán az MNB kezdeményezte azt, hogy a felek a jövőben szakmai munkacsoport keretében tekintsék át felügyelési keretrendszer – többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó előírások – szigorításának lehetőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.