BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaly is nyereséges volt a Fejlesztési Bank

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az elmúlt öt évben sikeresen működő bankká vált, a 2010-es kormányváltás után az első két évben még az öröklött problémák miatt veszteséges volt, de az azóta megvalósított átalakítások eredményeképpen 2013 óta nyereséges - mondta Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az államtitkár kiemelte: a bankcsoportra a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban is jelentős feladatok várnak. Kiemelt szerepet kap a hazai tulajdonban lévő bankok piaci arányának növelésében, aminek legfontosabb következménye, hogy a döntések jó részét Magyarországon hozzák meg.

Az MFB adózás előtti eredménye 2,5 milliárd forint volt 2014-ben, csoportszinten 8,1 milliárd forint lett az adózás előtti konszolidált nyereség, egyúttal jelentős megtakarítást értek el a működési költségek terén - mondta Nagy Csaba, a bank vezérigazgatója.

Jelezte: a mérlegfőösszeg tavaly év végén 1085,9 milliárd forintot tett ki, ami enyhén csökkent a 2013-s 1104,7 milliárd forinthoz képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.