BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kamat és más semmi

Magyar szempontból egyetlen igazán fontos esemény lesz. Kedden tartja kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank. Az elmúlt havi közleményből kiolvasható kommunikációváltozás miatt a piaci elemzők 10 bázispontos vágásra számítanak, amellyel 1,4 százalékra csökkenne a kéthetes betéti kamatláb.

Alappályájukban az OTP Bank elemzői azzal számolnak, hogy a júliusi kamatcsökkentést még egy 10 bázispontos vágás követ majd augusztusban, aztán szeptemberben, immár a Fed első kamatemelését és a friss hazai inflációs jelentés megjelenését követően nem változtat majd a monetáris tanács. Arra számítunk, hogy az MNB kommunikációjával összhangban sokáig, a jövő év végéig biztosan marad majd a nagyon laza monetáris politika és ezen belül az 1,3 százalékos alapkamat – mondta Dunai Gábor, az OTP elemzője.

A nemzetközi és a magyar piacot is befolyásoló ukrán és görög válságban megszülettek a meghatározó politikai-gazdasági döntések, amelyek után ezen a héten már kisebb jelentőségű események várhatóak. Az ukrán parlament megszavazta azokat a jogszabály-módosításokat, amelyek a következő 3,2 milliárd dolláros segélycsomagnak a feltételei voltak. Ukrajna stabilitása szempontjából még sok múlik a Franklin Templeton által vezetett, magánhitelezőkkel folytatott tárgyalásokon is.

Az eurózónával kötött július 13-i megállapodás értelmében a görög parlamentnek további két kérdéskörben kell törvényt hoznia 22-ig ahhoz, hogy újabb kölcsönről tárgyalhassanak az uniós döntéshozók. A polgári perrendtartásról szóló törvény, valamint a bankhelyreállítási és -szanálási irányelv elfogadása vélhetően nem generál majd olyan heves vitát, mint a szerdán elfogadott javaslatcsomag.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.