BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Románia eurókötvényeket adna el

Románia is a nemzetközi piacokra lép hamarosan, hogy devizakötvényt bocsásson ki.

Nem csak Magyarország, hanem Románia is a nemzetközi piacokra lép hamarosan, hogy devizakötvényt bocsásson ki. Anca Dragu, Románia pénzügyminisztere a Euromoney bécsi konferenciáján közölte, hogy devizában vennének fel hitelt, a leginkább preferált valuta pedig az euró. Szóba jöhet rövid és hosszú lejáratú kötvény kibocsátása is.

Magyarország azonban várhatóan nem euróban, hanem jüanban adna el kötvényeket hamarosan. Igaz, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a konferencián nem zárta ki, hogy euróban vagy dollárban is bocsát ki papírokat idén az ország.

Románia BBB- adósbesorolással rendelkezik a Standard & Poor''s hitelminősítőnél, vagyis az országot befektetésre ajánlják. Magyarország azonban BB- besorolású, így egy szinttel a befektetési ajánlás alatt van az ország. Varga a Világgazdaság kérdésére azt mondta, idén jöhet a felminősítés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.