BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Patriot National

Több mint 30 százalékot emelkedett a Patriot National árfolyama az amerikai nyitás előtti kereskedésben, felvásárlási hírekre. A biztosítási szoftvercéget az egyik szektortárs, az Ebix vásárolja fel részvényenként 9,5 dollárért, ami 37 százalékos prémiumot jelent a papírok előző napi záró árfolyamához képest. A tervek szerint az Ebix részvénycserével és készpénzzel finanszírozza a tranzakciót, legalább a felvásárlási ár 55 százalékát fizeti ki készpénzzel. Amíg le nem zárul az akvizíció, az Ebix átmenetileg felfüggeszteti a tervezett 3:1 arányú részvényfeldarabolást és az ezzel kapcsolatos közgyűlést. A várakozások szerint a felvásárlás azonnal növelni fogja az egy részvényre jutó eredményt. A Patriot National az idei évben 274 millió dolláros bevételt és 97 centes egy részvényre jutó eredményt érhet el.


A nap vesztese: Best Buy

Eladói nyomás alá kerültek a szerdai kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi üzletlánc, a Best Buy részvényei, nyitás előtt 2 százalékot esett a papírok árfolyama. A rossz hangulatot az váltotta ki, hogy a Credit Suisse pesszimista hangvételű elemzést közölt a társaságról, azt jelezte, az év második felében romló bevételre számít. A svájci bankház a korábbi felülsúlyozásról semlegesre rontotta a Best Buy-részvényekre megfogalmazott ajánlását, a célárfolyamot pedig 36,5 dollárról 31 dollárra csökkentette. Az új célár azonban még így is 6 százalékos felértékelődési potenciált jelent a keddi záróárhoz képest. A Credit Suisse különösen amiatt aggódik, hogy előrejelzésük szerint a negyedik pénzügyi negyedévben a legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalma csökkenhet, miközben a piaci konszenzus 1 százalékos növekedéssel számol.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.