BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Randgold Resources

Húsz százalékot emelkedett pénteken a Randgold Resources árfolyama a londoni tőzsdén a brit kilépéssel kapcsolatos részvénypiaci turbulenciák közepette. A bányatársaság részvénye a kevés emelkedő papír között volt a brit tőzsdén a hét utolsó kereskedési napján. A részvények árfolyama az arannyal együtt emelkedett, a befektetők a biztonságosnak tartott eszközökbe menekültek a tőzsdei pánik közepette. Az arany közben több mint 5 százalékkal értékelődött fel pénteken. A nyersanyagszektorban tevékenykedő Randgold Resources elsősorban aranyat bányászik és kutat Afrikában. A többi aranykitermelő cég is jól teljesített pénteken a tőzsdéken világszerte, a Newcrest Mining árfolyama 9 százalékot, az Evolution Mining 12 százalékot, a Regis Resources pedig 8 százalékot erősödött.


A nap vesztesei: légitársaságok

A pénteki részvénypiaci esés közepette alulteljesítők voltak az európai légitársaságok. Az általános részvénypiaci pánik mellett esetükben az is aggasztja a befektetőket, hogy kérdéses, hogy mi történik majd a repülési jogokkal. Az EU-n kívüli légitársaságok esetében ugyanis bilaterális kormányközi egyezmények szabályozzák, hogy melyik légitársaság hova indíthat járatokat. A brit diszkont-légitársaság, az easyJet a népszavazás kapcsán közölte: célkitűzése, hogy az Egyesült Királyság kormánya és az Európai Unió, illetve szabályozó szervei közötti tárgyalásokat meggyorsítsa annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légiközlekedési Piacnak. Az easyJet árfolyama 15 százalékot, a Wizz Air 16 százalékot, a British Airways anyavállalata, az IAG 20 százalékot esett pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.