BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy zuhanás a tőzsdéken a Brexit miatt

Hatalmas zuhanás söpör végig ma reggel a világ tőzsdéin, miután a britek az EU-ból való kilépést választották. Az S&P-500 határidős jegyzése 5 százalékos mínuszban, 2000 ponton áll, az euró brutálisan gyengül a dollárral szemben: a csütörtkinél 3,5 százalékkal lejjebb, 1,10 alatt áll a devizapár. Az angol font hatalmasat gyengült, a dollárral szemben csaknem 10, az euróval szemben pedig több, mint 6 százalékot. Az ázsiai piacok közül a japán tőzsde csaknem 8 százalékot zuhan, az ausztrál és a dél-koreai 3,5, a hongkongi piac 5 százalékot esett.

A hatalmas eladási hullámban a forint is jelentősen gyengült, az euróért 321, a dollárért 292 forintot kell adni reggel fél nyolckor. A kockázatkerülés felerősödése kedvez viszont az aranynak, jegyzése 5,5 százalékkal 1325 dollárra ugrott fel. A határidős jegyzések alapján a DAX index 9, a londoni FTSE-100 9,5 százalékos eséssel kezdheti a kereskedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.