BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó napja volt tegnap az állampapírpiacnak

A forintot nem rázta meg, hogy elbukott az amerikai egészségügyi reformjavaslat, sőt tegnap erősödött a többi fizetőeszköz ellenében. Az euróval szemben körülbelül 0,3 százalékos pluszban állt hétfő délután a magyar valuta, 309,6 forint volt a keresztárfolyam. A dollár ellenében pedig több mint egy százalékkal erősödött a forint, 284,5-ig.

Az állampapírpiac is jól alakult. A rövid lejáratú referenciahozamok nem mozdultak, a három–tizenöt éves referenciahozam viszont csökkent 0,04–0,07 százalékponttal. A bankközi kamatok szinten maradtak, egyedül a két hónapos Bubor csökkent egy bázisponttal 0,18 százalékosra. A három hónapos Bubor már péntek óta történelmi mélyponton, 0,21 százalékon áll.

A pesti tőzsde a világ legtöbb részvénypiacához hasonlóan esett. A BUX 31 876,22 ponton, 0,69 százalékos mínuszban állt a nap végén. A forgalom mérsékelt volt, alig érte el a 7 milliárd forintot. A nagypapírok közül az OTP elég nagyot esett, 1,27 százalékot, az árfolyama már csupán 8170 forint. A Mol árfolyama 1 százalékkal 20 225 forintra süllyedt, a Magyar Telekomé 0,41 százalékkal 481 forintra ereszkedett. A Richter viszont erősödött 0,4 százalékkal, 6505 forintra. A vesztesek között volt a 2,87 százalékot eső FHB és az 1,79 százalékos mínuszba kerülő CIG Pannónia is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.