BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stadionok: pályázatot indított az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elindította a Budapesti Pályafejlesztési Programot, melynek első együttműködési megállapodását csütörtökön a XVIII. kerületi önkormányzattal írta alá.

A szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a program révén - az igények előzetes felmérésének tükrében - várhatóan minden kerületben épül, vagy újul meg pálya a fővárosban. A tulajdonosoknak mindössze tízszázalékos önrészt kell vállalniuk, továbbá biztosítani a terület előkészítését. A program célja, hogy a gyermek és amatőr labdarúgás számára megteremtse a szükséges feltételeket a fővárosban.[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

"A hitelesített nagypályák mindössze hat százaléka van Budapesten, miközben az igazolt labdarúgó 24 százaléka fővárosi, azaz itt a legkisebb az egy főre jutó pályák száma" - mondta Gundel Takács Gábor, az MLSZ budapesti igazgatóságának társadalmi elnöke, aki hozzátette, a XXI. században, ha a gyerekeknek nincs megfelelő sportolási lehetősége, könnyedén találnak más elfoglaltságot.

A program első lépéseként Pestszentlőrincen és Pestszentimrén három pálya újul meg, a közeljövőben pedig újabb megállapodások aláírása valószínűsíthető a kerületek önkormányzataival. A helyi városvezetés tájékoztatása szerint ők nagyjából 150 millió forinttal járulnak hozzá a három sporttelepen végbemenő munkálatokhoz, de szükség van az új pályákra, mert a kerületben hat amatőr egyesület működik.

MTI Kép: AFP -->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.