BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: felértékelődik a keleti nyitás

Felértékelődik a magyar kormány keleti nyitás stratégiája, amely nemcsak az exportpiacok megszerzésére irányult, hanem tőkevonzásra is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Felértékelődik a magyar kormány keleti nyitás stratégiája, amely nemcsak az exportpiacok megszerzésére irányult, hanem tőkevonzásra is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Magyar Külgazdasági Szövetség közgyűlésén, Budapesten.

Kiemelte: a kínai beruházások elterjedése Európában megállíthatatlan folyamat, a magyar kormány célja, hogy az Európába irányuló kínai tőkéből minél többet Magyarországra hozzon.

Sikernek nevezte a miniszter, hogy Közép-Európában a legtöbb kínai beruházás Magyarországra érkezett, értéke meghaladja a 4,1 milliárd eurót. A térségből a magyar cégek exportálnak a legtöbbet Kínába, továbbá magyar vállalatok rendelkeznek Közép-Európából a legtöbb Kínába irányuló élelmiszerexportálási engedéllyel, valamint Magyarországnak van a legszorosabb pénzügyi együttműködése Kínával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.