BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vagyonkezelőt alapított a milliárdos IT-guru

Az új cég létrehozását jövőbeni akvizíciókkal indokolták a Világgazdaságnak, de közelebbit nem kívántak elárulni a felvásárlási tervekről az i-Cellnél.

Vagyonkezelőt alapított a leginkább informatikai guruként ismert milliárdos, Emőri Gábor családi cége, az E-Milorg Kereskedelmi Kft. Az új cég, az i-Cell Befektetési Zrt. létrehozását jövőbeni akvizíciókkal indokolták a Világgazdaságnak, de közelebbit nem kívántak elárulni a felvásárlási tervekről az i-Cellnél.

A Forbes Magazin toplistáján 33,4 milliárd forintra becsült vagyonnal a 29. helyen jegyzett Emőri Gábor számos üzletágban aktív az élelmiszer-kereskedelemtől az ingatlanbizniszig, informatikai érdekeltségei pedig olyan közismert nagy állami megrendeléseken dolgoztak, mint a Hu-Go névre keresztelt elektronikus útdíjfizetési, vagy az erre épülő, az áfacsalások ellen kitalált elektronikus árukövető rendszer fejlesztése, illetve később az Országos Rendőr-főkapitányság szuper­traffipax-projektje.

Az i-Cell Informatikai Fejlesztő Kft. és az i-Cell Mobilsoft Kft. a nagy projektek nyomán rendre évi 2-3 milliárdos nyereséget hozott: előbbi társaság 2013 és 2015 között összesen 7,2 milliárd forint adózott eredményt könyvelt el, amiből csaknem ennyi osztalékot fizetett. Az i-Cell Mobilsoft pedig ugyanezen időszakban 11 milliárd forintnál is több nyereséget produkált.

A megelőző három évhez viszonyítva jóval szerényebb eredményekkel zárt a két cég tavaly. Az i-Cell Informatikai Fejlesztő adózott eredménye 448 millió forint, az i-Cell Mobilsofté 1,8 milliárd volt. Utóbbi közgyűlése 2 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a benne tulajdonos i-Cell Informatikai Fejlesztő Kft. javára, amely pedig 788 millió osztalékot fizetett.

Projektcégekről van szó, amelyeket fejlesztésekre hoztak létre, ilyenek viszont nem voltak tavaly – magyarázták a visszaesést az i-Cellnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.