BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy értékű eurókötvény rábocsátást terveznek az oroszok

Az orosz pénzügyminisztérium szeptember végéig 4 milliárd dollár értékű eurókötvény rábocsátását tervezi.

A TASZSZ orosz hírügynökségnek egy forrás azt mondta, hogy nem új kötvény kibocsátásáról van szó, hanem rábocsátásról, ami azt jelenti, hogy már meglévő kötvénysorozatból bocsátanak ki újabb mennyiséget.

Oroszország júniusban 10 és 30 éves lejáratú, 3 milliárd dollár értékű eurókötvényt bocsátott ki. A 10 éves kötvényeinek hozama évi 4,25 százalék, a 2 milliárd értékben kibocsátott 30 éveseké pedig 5,25 százalék volt.

Oroszország tavaly májusban bocsátott ki először devizakötvényt – 1,75 milliárd dollárnyi 10 éves papírt – azóta, hogy nemzetközi pénzügyi szankciókkal sújtották a Krím annektálása miatt. Előzőleg 2013 szeptemberében adott el utoljára kötvényeket külföldön, akkor 7 milliárd dollár értékben.

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a nyáron azt mondta, hogy Oroszország a 2018-2020-as időszakban évi 3 milliárd dollárnyi hitelhez akar jutni a globális tőkepiacokon.

Az orosz államadósság a GDP 17 százaléka volt a múlt év végén. A GDP-arányos orosz államadósság 2008-ban volt a legalacsonyabb, 7,40 százalék és 1999-ben a legmagasabb, 92,10 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.