BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugdíjalapok adják-veszik a Sony Centert

Az egyik legismertebb berlini épületet, a Sonyi Centert egy kanadai nyugdíjalap egy egyesült államokbeli alappal közösen vásárolta meg a dél-koreai nyugdíjalaptól.

Egyre erősebb az amerikai nyugdíjalapok jelenléte az európai ingatlanpiacon – derül ki a Financial Times cikkéből. A lap szerint a kanadai Ontario Municipal Employees Terirment Systems ingatlanos divíziója, az Oxford Properties az Egyesült Államokban működő Madison International Realty-vel közösen vásárolták meg a Sony Center irodaházat az észak-koreai nemzeti nyugdíjalaptól. Az ügylet értéke 1,1 millió euró volt, a Postdamer téren elhelyezkedő épület komplexum a Bahn Tower-t, irodaterületeket, lakásokat, üzlethelységeket és szórakoztatóközpontot is magába foglal. A fontosabb bérlők között megtalálható a Sony mellett a Facebook, a Sanofi és a WeWork. A Sony Center szívében lévő, lebegő, sátorszerű tető alatti nagy tér, a piazza, Berlin egyik legnépszerűbb látványossága. Az dél-koreai nyugdíjalap 2010-ben még 585 millió euróért vásárolta meg az ingatlanegyüttest. Az Oxford Properies ingatlanbefektetési társaságnak ez az első berlini beszerzése, de a cég már jelen van a londoni és a párizsi piacon is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.