BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint rossz napja volt a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója 0,9 százalékkal 38 112 pontig csökkent átlag feletti, 17,6 milliárd forintos forgalom mellett.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója 0,9 százalékkal 38 112 pontig csökkent átlag feletti, 17,6 milliárd forintos forgalom mellett. Ebből az üzletkötési értékből 4,9 milliárd forint a zárásban volt, ez az MSCI átsúlyozással magyarázható. Mától érvényesek az új súlyok, amelyekben bár érdemi változás nem volt a hazai papírokkal kapcsolatban, de a piaci aktivitáson érződött az átsúlyozás hatása.

Mind a négy blue chip árfolyama csökkent. A Richter árfolyama még az Esmyával kapcsolatos hírek miatt 2,1 százalékkal esett. Az OTP kurzusa 0,4, a Molé 0,6, a Magyar Telekomé pedig 0,9 százalékkal ment lejjebb. Jelentős 760 millió forintos forgalom mellett csökkent 5,6 százalékkal az Opus kurzusa, ezzel ez a részvény lett a nap vesztese. Legjobban, 13 százalékkal a SET árfolyama emelkedett. A BUMIX 2,5 százalékkal ment lejjebb.

A BÉT februári forgalma 276 milliárd forintot tett ki, ami 36,7 százalékkal magasabb a tavaly februárinál. A napi átlagforgalom elérte a 13,8 milliárdot.

A pesti börze zárásakor a vezető európai és amerikai indexek közül csak a Nasdaq állt enyhe pluszban.

A régióban a bécsi index 1,5, a prágai mutató pedig 0,8 százalékkal emelkedett. Mindkét helyen az Erste várakozások feletti gyorsjelentése húzta felfelé az indexet. Bécsben 5,7 százalékkal lőtt ki az Erste, de a Wienerbergernek még jobb napja volt.

Varsóban 2,4 százalékos csökkenést mutatott a WIG20, melynek komponensei közül csak egy állt pluszban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.