BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot zuhant a Richter a leírás miatt

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója 0,4 százalékkal 38 463 pontig csökkent.

A Budapesti Értéktőzsde fő mutatója 0,4 százalékkal 38 463 pontig csökkent, meglehetősen nagy, 16,9 milliárd forintos forgalom mellett. A napi üzletkötési érték 54 százalékát a 4,6 százalékkal 5800 forintig zuhanó Richter adta. A gyógyszergyár 42 milliárd forintos leírást jelentette be az Esmya-hoz kapcsolódóan. A másik három blue chip mind drágult:

  • az OTP 0,4,
  • a Mol 1,1,
  • a Magyar Telekom pedig 0,8 százalékkal.
  • A BUMIX 0,1 százalékkal 4142 pontig csökkent.

    A jegybanki alapkamat 0,9 százalékon maradt, a forint erre enyhe gyengüléssel reagált. Az euróval szemben 0,1 százalékkal ment lejjebb a hazai fizetőeszköz kurzusa kora estére, még 314,29-en is kötöttek üzletet a bankközi devizapiacon. Utoljára két hónapja volt ilyen gyenge a forint. A dollár 0,6 százalékkal erősödött az euróval szemben azután, hogy a Fed új elnöke, Jerome Powell a fokozatos kamatemelések mellett emelt szót. A forint 0,7 százalékkal gyengült a dollár ellenében.

    A vezető európai és amerikai tőzsdék mind mínuszban álltak a pesti börze zárásakor. A frankfurti DAX 0,4 százalékos mínuszban volt, az autógyártók és autóipari beszállítók mind mínuszban voltak azután, hogy a lipcsei bírósági döntés szerint a szennyezett levegőjű német városokból ki lehet tiltani a régebbi dízelautókat.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.