BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemzetközi trendek szerint mozoghat ma a BUX

Oldalazásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője elmondta: oldalazás várható a BÉT-en és így a vezető részvényeknél is. Nem számít érdemi elmozdulásra a magyar részvénypiacon – tette hozzá. Az elemző szerint a BUX-index a nemzetközi trendeknek megfelelően mozog majd. Ballai Zoltán a várható nemzetközi adatok közül kiemelte a délután 14:30-kor érkező amerikai munkanélküliségi adatot, amelyre szerinte figyelni fognak a befektetők.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint csapongó kereskedés jellemezheti a magyar tőzsdét nyitáskor, ahogy a nemzetközi piacok sem találják az irányt a néhány napja lezajlott nagyobb negatív korrekciót követően.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 891,91 pontos, 2,30 százalékos emelkedéssel, 39 698,10 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt. A Mol 32 forinttal, 1,08 százalékkal 2982 forintra erősödött, 3,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 380 forinttal, 3,45 százalékkal 11 380 forintra nőtt, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 460 forintra csökkent, forgalma 318,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 205 forinttal, 3,24 százalékkal 6525 forintra emelkedett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.