BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhantak a nyugati tőzsdeindexek

Több mint egy százalékot gyengültek a vezető európai és New York-i tőzsdék hétfőn, a BUX 3 százalék feletti mínuszban zárt. Ázsiában vegyesen alakult a kereskedés.

Vegyesen alakult a kereskedés az ázsiai piacokon hétfő reggelig. A tokiói tőzsde Nikkei mutatója 0,5 százalékos, az Asia Dow 0,08 százalékos mínuszban járt nem sokkal hét óra után. A kínai tőzsdeindexek közül a Hang Seng 0,16 százalékot csökkent, a sanghaji tőzsdemutató ugyanakkor 0,24 százalékot erősödött. Szintén emelkedett a szingapúri börze indexe is. amely 0,1 százalékos pluszt mutatott negyed nyolckor.

Jelentős gyengüléssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A gyengülést, különösen a technológiai cégek esetében a Facebook okozta, miután a hétvégén kiderült, hogy 50 millió felhasználójának személyes adataival élt vissza egy politikai tanácsadó cég.

  • A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 335,6 ponttal, 1,35 százalékkal, 24 610,91 pontra zuhant.
  • Az S&P 500-as mutatója 39,08 ponttal, 1,42 százalékkal esett, és 2712,93 ponton fejezte be a napot.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 137,74 ponttal, 1,84 százalékkal lett kevesebb, és 7344,24 ponton zárt.
  • A vezető európai tőzsdemutatók több mint egy százalékot gyengültek hétfőn:

  • A londoni FTSE100 indexe 1,69 százalékkal,
  • a frankfurti DAX-30 mutatója 1,39 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 mutató pedig 1,13 százalékkal gyengült a pénteki záróértékéhez képest.
  • A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1202,15 pontos, 3,09 százalékos csökkenéssel, 37 689,09 ponton zárt hétfőn.

    A részvénypiac forgalma 20,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a szerdai záráshoz képest.

    Olaj, deviza, bitcoin

    Drágult hétfő reggelre az olaj. A WTI hordójáért 0,79 százalékkal többet, 62,55 dollárt kértek, a Brent hordójával pedig 66,58 dolláron, 0,8 százalékkal magasabb áron kereskedtek. Drágult a bitcoin is, amit 8460 dolláron jegyeztek hétfő reggel a MarketWatch szerint, ezzel közel egy százalékot erősödött a kriptovaluta.

    Egy euróért 310,98 forintot, egy dollárért 252,64 forintot kérnek a nemzetközi devizapiacon, az euró/dollár ráta 1,2309 ponton állt hétfő reggel.

    A Központi Statisztikai Hivatal ma közli a keresetek januári adatait, emellett a kereskedelmi szálláshelyek januári forgalmáról is beszámol a KSH.

    Még számíthatunk havazásra

    Kedden a déli és keleti megyék kivételével elvékonyodik, hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Napközben hóesés, havas eső a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű, egyre kisebb területen. Este északkeleten ugyanakkor egy összeáramlási vonal mentén némi szünet után ismét havazhat az OMSZ jelentése szerint. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérik élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében erős széllökések. Helyenként kisebb hófúvás kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére +1 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.