BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a BÉT forgalma júniusban

A Budapesti Értéktőzsde forgalma júniusban 212,2 milliárd forint volt, ami elmarad a kiemelkedő májusi, 282,7 milliárd forinttól, és a tavaly júniusi 237,6 milliárd forinttól is – tájékoztatott a BÉT a legfrissebb havi adatokról.

A napi átlagos kereskedési érték júniusban 10,1 milliárd forintot tett ki. A BÉT részvényindexe, a BUX teljesítménye egyenletes maradt, az index júniusban 2,2 százalékos pluszt ért el.

A fontosabb részvények a megszokott változásokhoz képest visszafogottabban mozogtak, a két legnagyobb forgalmú részvény, az OTP és a Mol drágultak, előbbi 4,2 százalékkal, utóbbi 5,6 százalékkal. Ezzel ellentétben a Richter Gedeon, a Magyar Telekom és az Opus Global veszített értékéből, 3,7 százalékkal, 3,1 százalékkal és 4,3 százalékkal.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A kisebb forgalmú papírok közül csak a kevésbé meghatározó Est Media, illetve a Kulcs-Soft tudott két számjegyű százalékkal drágulni.

Ami a forgalmat illeti, a rangsor a megszokott volt: az OTP részvényeire 120 milliárd forint értékben kötöttek üzletet, mögötte a Mol 38,8 milliárd forinttal, a Richter Gedeon 33,5 milliárd forinttal és a Magyar Telekom 4,9 milliárd forinttal következett.

Júniusban a nemzetközi börzék és a magyar tőzsde is stabil maradt, az árfolyamok összességében nem sokat változtak – összegezte a BÉT. Kiemelték, hogy a dollár erősödni tudott, viszont a feltörekvő piaci devizák, így a forint, inkább gyengültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.