BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól tartja magát a Magyar Telekom a féléves gyorsjelentése előtt

Az elmúlt napokban látványosan erőre kapott a papír, s a forgalom sem annyira rossz.

Lassan kezdődnek a külföldi labdarúgó-bajnokságok, az oroszországi vb-t követő szabadságról kezdenek visszatérni a sztárjátékosok a csapatokba. A pihenés után kell egy kis idő ahhoz, hogy formába lendüljenek, így persze nem csoda, hogy nyár végén még nem szokott olajozottan működni a gépezet.

A focis párhuzam a tőzsdei vonatkozásban nem véletlen, e helyzet ugyanis jellemzően a nagy részvényeknél is elmondható, egyedül a jelentési szezon okoz kivételt a nyári időszakban. Ezt leszámítva nagy forgalom és látványos árfolyammozgások nincsenek.

A fentiek miatt viszont remek hír, ha valaki ebben az időszakban is jól teljesít, jól mozog egy játékos a pályán, vagy épp jól mozog egy részvény a tőzsdén. A Magyar Telekom piacán pont ez a helyzet: az elmúlt napokban látványosan erőre kapott a papír, s a forgalom sem annyira rossz. Az említett mozgás nagy bizakodásra adhat okot.

A második negyedéves számokat ma piaczárás után ismerhetik meg a befektetők. Várakozásaink szerint a bevételek és az eredmény is javulhatott éves szinten, így nem lenne meglepő, ha a menedzsment javítaná a korábban egész évre megfogalmazott eredményvárakozásait. Bár az osztalék kapcsán nem várunk érdemi bejelentést, a javuló számok így is kedvezhetnek az árfolyamnak.

Ha pozitívan fogadnák a befektetők a jelentést, akkor látványosan javulna a technikai kép. Az ötvennapos mozgóátlagot is áttörheti a papír, amivel nagyobb tér nyílhat: még a 430 forintos szintek sincsenek kizárva. Mi már június végén is igen optimisták voltunk a részvényt illetően, az akkori 400 forintos szinteket jó beszállási lehetőségnek tartottuk. Ez alapján a 430 forint már szép teljesítmény lenne.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.