BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel rajtolt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 36 857,46 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,47 pontos emelkedéssel, 36 857,46 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,03 százalékkal erősödött.

Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint reggelre ismét elromlott a nemzetközi befektetői hangulat, miután a Financial Times két meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy az Európai Központi Bank (EKB) Egységes Felügyeleti Mechanizmusa (SSM) három európai nagybank esetében jelzett extra kockázatot a török líra gyengülése miatt. Mindhárom bank és az EKB is cáfolta az értesülést.

A hír miatt az elemző azt várta, hogy csökkenéssel indul a kereskedés az európai részvénypiacokon, és a budapesti tőzsdén is lehet hatása. Ugyanakkor az OTP vártnál jóval kedvezőbb második negyedéves jelentése ellensúlyozhatja a negatív hangulatot.

A bankpapír árfolyamában a 10 700 forintos szint tartós átlépése után számít további emelkedésre.

A többi vezető részvény árfolyamában nem számít nagyobb elmozdulásra, folytatódhat az elmúlt napokban megindult profitrealizálás– írta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.