BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális emelkedéssel startolt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 36 387,72 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,82 pontos emelkedéssel, 36 387,72 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,06 százalékkal erősödött.

Iránykeresés jellemezheti a csütörtöki kereskedési napot a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), jelentős elmozdulás nem várható – vélik az szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a Richter árfolyamát a szerdai esés után újabb eladók megjelenése befolyásolhatja, az OTP és a Mol viszont várhatóan nem módosul jelentős mértékben. Hozzátette, hogy új makroadatok híján legfeljebb a külföldi tőzsdék hangulatának változása befolyásolhatja a BÉT-et.

Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője úgy véli, hogy a tőzsde a Richterből már kiárazta a hamisnak bizonyult kedvező várakozásokat. Az Mol csütörtökön valószínűleg nem töri át a 2860 forintos szintet, az OTP a 10 000-10 300 forintos sávban maradhat a héten, a Magyar Telekom árfolyama viszont 400 forint alá eshet – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.