BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenállnak a nemzetközi nyomásnak a hazai papírok

Augusztus óta meglehetősen hektikusan mozog a hazai részvényindex.

Augusztus óta meglehetősen hektikusan mozog a hazai részvényindex, azonban az elmúlt hetekben, a nemzetközi piacokon tapasztalható, erőteljes eladói nyomás idején felülteljesítők voltak a hazai részvények, viszonylag jól tartották magukat. A BUX index grafikonján jól látható egy vízszintes kereskedési sáv, amely hónapok óta meghatározza a mozgást: 35 700 pont közelében húzódik a sáv alja, ez meghatározó támasz, és a következő hetekben is érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen letörése esetén további csökkenés jöhet. Felül a feketével jelzett 200 napos mozgóátlag a sáv tetejének a közelében található.

A vezető részvények közül az OTP árfolyamában a 10 ezer forintos szintre érdemes figyelni, szignifikáns letörése esetén elérhető lehet a 9600–9800 forintos tartomány is. A bankpapír technikai képe semleges, miután a múlt héten fontos támaszok törtek le, de a szerdai kereskedésben sikerült visszakapaszkodni ezek fölé. Az emelkedéshez a 10 200 forintnál húzódó ellenállási szintet kellene szignifikánsan áttörni.

A Richter árfolyama is fontos szintek alá került az elmúlt időszakban, az 5500 forintos, rendkívül erős ellenállás megközelítését követően csökkenés indult, és letörte az 50, majd a 30 napos mozgóátlagot is. A technikai kép alapján kedvező vételi lehetőség leghamarabb az 5 ezer forintos támasz közelében adódhat, addig lényegében légüres tér látható, és nagy valószínűséggel folytatódhat az árfolyamcsökkenés.

A Mol árfolyama a múlt hét keddi kereskedésben visszakerült egy korábbi emelkedő trendcsatornába, még a kedvező harmadik negyedéves jelentés megjelenése előtt. Ezzel a technikai kép markánsan javult, mivel meghatározó mozgóátlagokat is sikerült átlépni. Továbbra is viszonylag magas volatilitásra számítunk, de van esély az emelkedés folytatására. A trendcsatorna felső trendvonala 3100 forintra tehető, ez egy nyugodtabb kereskedési környezetben elérhető lehet.

A Magyar Telekom árfolyama nemrégiben kiesett a 395–400 forintos, szűk kereskedési sávból, majd többszöri próbálkozás után sem sikerült visszakapaszkodnia oda. Ezzel egy új sávot határozott meg a mozgás, alul egy augusztusban kijelölt lokális minimum támasztja 387,50 forintnál, míg a felső ellenállás 395 forintra tehető. Egyelőre nem lehet pozitív fordulatra utaló jelzéseket látni a grafikonon, de lefelé sincs túl nagy tér.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.