BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fizetésemelés és létszámcsökkentés a Magyar Telekomnál

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítőleg 4,3 milliárd forintot tesznek majd ki.

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2019. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről.

A táközlési társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy nagyságrendileg 400 anyavállalati munkavállaló munkaviszonyának megszüntetéséről állapodott meg az érdekképviseletekkel, amelyre jelentős részben várhatóan 2019 első negyedévében kerülhet sor.

Fotó: MW

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítőleg 4,3 milliárd forintot tesznek majd ki, amely nagy részben szintén 2019. első negyedévben kerül lekönyvelésre.

A bérek versenyképességének megőrzése érdekében, az érdekképviseletekkel kötött megállapodás alapján, a Magyar Telekom nem vezető beosztású munkavállalói 2019. április 1-jétől átlagosan 6 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. A fenti intézkedések, valamint a javadalmazási struktúrában elfogadott egyéb módosítások következtében, a végkielégítések nélkül számolt anyavállalati személyi jellegű költségek várhatóan 4 százalékkal csökkennek majd 2019-ben 2018-hoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.