BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét csúcsközelbe ért a BUX

Hetek óta száguld a hazai tőzsde, a BUX index az év eleje óta nem látott szintre kapaszkodott, miközben már csak hajszálnyira van a történelmi csúcsától.

Hetek óta száguld a hazai tőzsde, a BUX index az év eleje óta nem látott szintre kapaszkodott, miközben már csak hajszálnyira van a történelmi csúcsától. Az utóbbi egy hónapban több mint 10 százalékot tudott emelkedni a BUX, a technikai kép valamennyi blue chip esetében kedvező, így rövid távon folytatódhat az emelkedés.

Izgalmas az OTP technikai képe, november első felében nagyot emelkedett a kurzus, majd az utóbbi két hétben megtorpant az árfolyam, és egy nagyon szűk sávban kezdett el oldalazni a bankpapír 11 450 forint környékén. Ebből a szűk zónából hamarosan nagyobb elmozdulás várható, és valószínűbb, hogy felfelé folytatja útját az árfolyam. A következő ellenállás a történelmi csúcsnál húzódik, amely 11 770 forintnál található. Ennek áttörésével pedig újabb tere nyílna az emelkedésnek.

A Mol október vége óta látványosan emelkedik, de ez a trend már a nyár közepe óta tart. Az őszi korrekció után sikerült ismét talpra állnia az olajpapírnak, az elmúlt hetekben áttörte a kurzus a 3050 forintnál húzódó ellenállást, ami új lendületet adott az emelkedésnek. Nemrégiben a 3100 forintos ellenállást is áttörte az árfolyam, és a következő szint 3280 forintnál húzódik. Egyre közelebb kerül az árfolyam a történelmi csúcsához, a technikai kép pedig támogatja a további emelkedést.

A múlt héten megtáltosodott a Richter, négy kereskedési napon emelkedett megállás nélkül. Sikerült új csúcsra is kapaszkodnia az árfolyamnak, amely május óta nem járt a jelenlegi szinten. Erős ellenállászóna is húzódik 5550–5600 forint között, egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült ezt az akadályt leküzdenie a papírnak. Ez pedig meglehetősen jó hír a vételi oldalon álló befektetőknek, mert komoly tere nyílt a további emelkedésnek: 6500 forintig már nem látható erősebb ellenállás a gyógyszerpapírban.

Hatalmas emelkedésen ment keresztül az utóbbi hetekben a Magyar Telekom. Október végén 387 forintnál érte el mélypontját az árfolyam, ahonnan rohamtempóban száguldott 450 forintig. Ezzel a májusban hagyott rést is betöltötte a kurzus, amelynek teteje 445 forintnál húzódik. A következő erősebb ellenállás 458 forintnál található, ettől már nincsen messze a kurzus, de sokat emelkedett korrekció nélkül, ezért bármikor jöhet egy megálló a papírban. Középtávon az a kérdés, hogy ez a trendforduló mennyire lesz stabil, a technikai kép alapján ma ezt még nehéz megmondani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.