BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes Telekom-részvényt tartani

A harmadik negyedévet alapul véve várhatóan ismét erős negyedéven lehetett túl a vállalat – véli Gaál Gellért, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője.

Izgalmas lehet a következő hét a Magyar Telekom számára, hiszen akkor ad számot tavalyi utolsó negyedévének pénzügyi teljesítményéről, a rá következő napon befektetői napot tart, amelyen a magyar piacvezető távközlési vállalat beszámol a közeli kilátásokról, és megkerülhetetlen témaként minden bizonnyal előkerül az osztalékpolitika változása is.

A befektetők az esetleges és sokak által remélt osztalékemelés lehetőségeiről is faggathatják a menedzsment képviselőit. Annál is inkább, mert a Magyar Telekom elérheti, de optimista forgatókönyvet feltételezve akár alá is mehet a korábban az osztalékpolitika egyik fontos mércéjének tekintett 30 százalékos adósságszintnek. A képessége természetesen megvan a magasabb osztalék kifizetésére. A távközlési vállalat a készpénztermelő képességét szem előtt tartva akár a jelenlegi dupláját, azaz 50 forintnyi osztalékot is könnyedén ki tudna fizetni, ám figyelembe véve, hogy a kormányzati tervek szerint ebben az évben tartják meg a legkorszerűbb mobiltechnológia, az 5G magyarországi szolgáltatásához szükséges frekvenciák kiosztásáról döntő aukciót, másfelől tekintettel a korábbi években tanúsított konzervatív hozzáállására, könnyen elképzelhető, hogy a potenciális osztalékemelés csak jövőre valósul meg.

A harmadik negyedévet alapul véve várhatóan ismét erős negyedéven lehetett túl a Magyar Telekom. A bevétel a masszív eszközértékesítés következtében még a menedzsment éves 630 milliárd forintos várakozását is túlteljesítheti. Értékeltség tekintetében a vállalat önmagához és közép-európai versenytársaihoz képest megközelítőleg 10-12 százalékkal alulértékelt, az eladósodottsága pedig 20 százalékkal alacsonyabb.

Mindent egybevetve véleményünk szerint érdemes lehet egy diverzifikált portfólió részeként Magyar Telekom-részvényt tartani, főképp, ha a menedzsment már ebben az évben meglépi azt az osztalékemelést, amelyet a befektetők régóta várnak tőle.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.