BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Befagyott reggelre a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a csütörtöki záró értéken, 42 693,52 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a csütörtöki záró értéken, 42 693,52 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest nem változott.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában úgy fogalmazott, csütörtökön remekül szerepeltek a magyar részvények, különösen az OTP és a Richter teljesítményét emelte ki.

Pénteken az elemző szerint folytatódhat az emelkedés, bár annak mértéke kisebb lehet.

Az OTP árfolyama kis híján új történelmi csúcsot állított be, és további emelkedésre van esély a következő hetekben – mutatott rá Varga Zoltán. Szerinte

a Richter képe is rendkívül kedvező, a Mol esetében azonban a legjobb esetben is oldalazás várható.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, a nagy nemzetközi tőzsdéken iránykereséssel indulhat a kereskedés, miután a határidős indexek érdemi információt nem adnak.

Az elemző szerint kérdéses, hogy folytatódhat-e pénteken a BÉT részvényindexe, BUX szárnyalása. A magyar piac hangulatát alapvetően a nemzetközi befektetői kedv határozhatja meg a nap folyamán – jegyezte meg utalva arra, hogy valamilyen új impulzus hatása döntő lehetne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.