BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen indult a tavasz a magyar börzén

Márciusban a magyar tőzsde forgalma magas volt, a 282,8 milliárdos havi részvényforgalom 14,1 milliárd forintos napi forgalomnak felelt meg.

Márciusban intenzíven emelkedtek az árak a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában. Magyarországon a jó makrogazdasági adatok és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentése volt meghatározó, a jegybank ugyanis kismértékben, de változtatott a monetáris kondíciókon.

A BUX összességében 40 333 pontról, 41 684 pontig emelkedett, eközben a világ vezető indexei stagnáltak, sőt, egyes esetekben érdemben visszaestek.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A részvénypiaci forgalom felét adó OTP 7,3 százalékot drágult.

Márciusban a forgalom is magas volt, a 282,8 milliárdos havi részvényforgalom 14,1 milliárd forintos napi forgalomnak felelt meg, ami az idei évben eddig a legmagasabb havi kereskedési érték.

A brókercégek forgalmi rangsorában a három vezető cég nagyon vetélkedik, márciusban a Wood nyert, megelőzve a Concorde-t és az Erstét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.