BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan nyitás a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a pénteki záró értékén, 41 841,92 ponton nyitott hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a pénteki záró értékén, 41 841,92 ponton nyitott hétfőn.

Vidovszky Áron, a Concorde Értékpapír Zrt. treasury vezetője elmondta, hogy a határidős indexek alapján a nagy tőzsdéken mínuszos nyitás várható. A szakember kiemelte:

a BMW profitfigyelmeztetése negatív irányba befolyásolhatja a kereskedést Európában és az autóipar érintettségén keresztül Magyarországon is.

A magyar piac összességében lejjebb nyithat, később pedig – ahogy a nemzetközi tőzsdéken is – iránykeresés várható, mely inkább negatív irányba tolódhat el – hangsúlyozta.

Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában elmondta, folytatódhat a negatív korrekció a BÉT-en.

Fotó: VG / Kallus György

Csütörtökön kezdődött a profitrealizálás az OTP-ben, a csökkenés a 12 500 forintos szintig folytatódhat, majd ott dől el, hogy komolyabb eladási hullám indul, vagy onnan ismét felfelé indul a jegyzés – mutatott rá.

A Mol árfolyama meghatározó trendvonalat tört le, így további csökkenés várható a következő időszakban, az árfolyama akár a 3000 forintos szintet is megközelítheti

– emelte ki. Ugyanakkor kedvező képet fest a Richter árfolyamgrafikonja, amennyiben a gyógyszeripari papír meg tud maradni az 5400 forintos szint felett, hamarosan folytatódhat az emelkedés – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.