BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel nyitott a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX  41707,46 ponton nyitott pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41 451,83 ponton nyitott pénteken. A kereskedés első perceiben több mint 200 pontos emelkedést ért el a BUX, jelenleg a tegnapi záróár közelében mozog.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője úgy véli, hogy

az OTP és kisebb mértékben a Richter is erősödhet, így a BÉT pozitívan zárhatja a hetet.

A kereskedelmi háborúktól függő nemzetközi hangulat azonban továbbra is jelentős mértékben befolyásolja a magyar részvénypiac alakulását – hangsúlyozta.

Bosnyák Zsolt, az Equilor részvényelemzője arra számít, hogy a várakozásokat meghaladó gyorsjelentésnek köszönhetően az OTP ismét az 50 napos mozgóátlaga fölé kerülhet. Megjegyezte viszont, hogy a kedvező számok ellenére a Richter portfóliója nem szerepelt jól, ezért nem zárja ki a kisebb negatív korrekció lehetőségét. A Magyar Telekom várhatóan folytatja a gyengélkedést, a Mol pozitív korrekció előtt állhat – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.