BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izgalmasan fest a Magyar Telekom

Jó erőben van a Magyar Telekom részvénye az utóbbi hetekben.

Jó erőben van a Magyar Telekom részvénye az utóbbi hetekben, sikeresen jött vissza az árfolyam a 400 forintos szintek közeléből, és mostanra már 435-440 forintig jutott a papír. Ezzel az osztalék kifizetését követően megint emelkedő pályára került a részvény, ám van még egy fontos szint, amelyet át kellene törnie a nagyobb felértékelődéshez.

A 200 napos mozgóátlag, amely 440 forintnál található, egyelőre makacs ellenállást mutat. Azért is fontos ez az árfolyamszint, mert sikeres áttörés esetén egy rést is visszatölthetne a Magyar Telekom, amely még az osztalék kifizetése miatt keletkezett a grafikonon. Emiatt akár 455-460 forint közelébe is eljuthatna a részvény, ez pedig már nem lenne rossz potenciál, legalábbis a korábbi tapasztalatok szerint, „telekomos értelemben”.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A következő napok tehát fontosak lesznek, egy kisebb vételi erő akár kitöréshez is vezethet, és általában a befektetők számára nem számít rossz üzenetnek, ha egy részvény újra a 200 napos mozgóátlaga fölé tud kerülni.

Persze a jelentés is hamarosan jön, ez még átírhatja némileg a mostani helyzetet. Az augusztus 7-én, piaczárás után érkező számok jó eséllyel nem okoznak majd csalódást, tekintve, hogy a főbb trendekben azért nincs nagy változás. Magyarországon a mobil­adat iránti igény folyamatosan nő, ahogy az előfizetéses ügyfelek száma is, a Digi pedig egyelőre takaréklángon üzemel, számottevő versenyt még nem támaszt. A gyorsjelentést a következő napon a szokásos sajtótájékoztató egészíti ki, ahol stratégiai kérdések merülhetnek fel.

Az elemzők továbbra is bíznak a cégben, a Bloomberg által gyűjtött célárak konszenzusa például 500 forinton áll, durván 15 százalékkal haladva meg a mostani szinteket. Mi a KBC-nél 550 forintos a fairérték-becslést fogalmaztunk meg, a legoptimistább a Goldman Sachs 580 forintos célárral. Érdemes tehát figyelni a Telekomot és a hamarosan érkező gyorsjelentést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.