BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két éve nem volt ilyen gyenge az euró a dollárral szemben

Egy euróért már csak 1,0922 dollárt kellett fizetni a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Több mint kétéves mélypontra gyengült az euró a dollárral szemben csütörtökön az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező optimizmus erősödésének közepette.

A közös európai fizetőeszköz dollárhoz viszonyított árfolyama 28 havi mélypontra süllyedt, amikor egy euróért már csak 1,0922 dollárt kellett fizetni a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,1 százalékkal, 99,107 pontra nőtt, közelítve a napokban elért 99,37 pontot, amely 2017 májusa óta a legmagasabb érték volt.

Fotó: Shutterstock

Donald Trump amerikai elnök szerdán újságíróknak kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Kína „jó beszélgetéseket” folytatott, és hamarabb megállapodást köthet, mint azt bárki gondolja.

Csütörtök délután két óra körül az eurót 1,0930 dolláron jegyezték, 0,10 százalékkal gyengült a közös európai pénz a szerdai záráshoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.