BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A PM ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének előzetes adatait

Az év egészére kitűzött, a GDP-arányában meghatározott 1,8 százalékos hiánycél továbbra is tartható, elérhető.

A Pénzügyminisztérium ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének szeptemberi és első kilenchavi, előzetes számait.

Augusztusban a PM részletes jelentése szerint az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt hiánya 158,0 milliárd forint volt, így a deficit az első nyolc hónapban 510,8 milliárd forintot tett ki ami az éves terv 51,2 százalékát jelenti.

Az év egészére kitűzött, a GDP-arányában meghatározott 1,8 százalékos hiánycél továbbra is tartható, elérhető – jelezte a minisztérium.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A központi alrendszer első nyolchavi 13 457,5 milliárd forint bevétele az előző év azonos időszakához képest 1316,6 milliárd forinttal, 10,8 százalékkal volt több. Az augusztus végi, 13 968,3 milliárd forint összegű kiadása 181,2 milliárd forinttal, 1,3 százalékkal haladta meg az elmúlt év azonos időszakáét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.