BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrázza magát a technológiai szektor

A technológiai cégekre figyelünk a héten az amerikai gyorsjelentési szezonban. Bár egy sor más fontos vállalat is közzéteszi számait, a piaci hangulatot leginkább az Apple–Tesla–Facebook–Amazon négyes teljesítménye határozza meg.

Igazi sztárparádéra készülhetünk a héten, a Dow és az S&P 500 index olyan fontos tagjai jelentenek, mint a Mastercard, az Eli Lilly, a Biogen, a Pfizer, a Starbucks, a GE, az Exxon és a Coca-Cola. Ha a koronavírus okozta eladási nyomás enyhülne,

valószínűleg a múlt hetihez hasonló 5-8 százalékos ralikat is láthatnánk egy-egy jobb teljesítmény után.

A hetet mégsem a fenti óriások, hanem a tech cégek dominálják, mivel az elmúlt negyedévekben ezek a papírok képezték az amerikai részvénypiaci rali alapját.

Ma piaczárás után közli számait az Apple. A trendek már a decemberi iPhone-eladási statisztikák óta sejthetők, amelyek a globális gazdasági lassulás ellenére növekedést mutattak. Főképp erre támaszkodva az elemzők éves alapon mérve 4 százalékos bevételnövekedésre számítanak az Apple-től.

Fotó: AFP

Ehhez képest még további pozitív meglepetést okozhat a szolgáltatások és a hordható kiegészítők szegmense, amely az elmúlt negyedévben az élre ugorhatott a jövedelemtermelésben.

Itt az éves növekedés meghaladhatja a 8 százalékot, a hordható kiegészítőkből származó bevétel pedig akár 50 százalékot is emelkedhetett az elmúlt 12 hónapban.

A korábban éves célként kitűzött 51 milliárd dolláros szolgáltatási bevétel könnyen teljesíthetőnek látszik, a kérdés, hogy az elmúlt két évben több mint megduplázódó árfolyam után van-e még tér a további emelkedéshez.

További részletek a Világgazdaság keddi számában

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.