BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bent tartja az osztalékot az ANY Nyomda

A koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanságok az ANY Biztonsági Nyomdát is érintik, a társaság ezért eredménytartalékba helyezi a tavalyi 1,27 milliárd forintos adózott nyereségét.

Mégsem fizeti ki a korábban részvényenként 89 forintos osztalékot az ANY Biztonsági Nyomda – így döntött hétfőn a nyomdaipari társaság igazgatósága a koronavírus-járvány miatt közgyűlési hatáskörben eljárva.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A társaság tavalyi évre vonatkozó 34,1 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt és 1,27 milliárd forint adózott eredményt tartalmazó, a közgyűlés elé terjesztett, számviteli törvény szerinti beszámolóiról szóló jelentését az igazgatóság a jogszabályi felhatalmazás alapján elfogadta. Ez egy részvényre vetítve 89 forintot jelent.

Az igazgatóság megállapította, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanságok természetesen a Nyomdát is érintik: érzékelhetően visszaestek a belföldi rendelések, és ezt csak részben ellensúlyozta a néhány területen megnövekedett export.

A társaság a prudens gazdálkodás követelményeinek szellemében ezért úgy döntött, hogy a tavalyi adózott eredményt eredménytartalékba helyezi.

Közleményük szerint a rendkívüli helyzetben ez a társaság, a részvényesek, és a munkavállalók érdeke is. Az igazgatóság egyúttal hangsúlyozza, hogy

amennyiben a kilátások javulnak és a társaság gazdálkodása lehetővé teszi, akkor az év közben javaslatot tesznek rendkívüli osztalék fizetésére.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.