BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmarad az osztalékfizetés a Raiffeisennél

Az Európai Központi Bank ajánlásának kíván eleget tenni az osztrák bank.

A Raiffeisen Bank International AG várhatóan nem fizet osztalékot 2019-es eresdménye után, legalábbis erre tesz javaslatot a társaság igazgatósága a közgyűlésnek – jelentették be szerda este. Az osztrák bank ezzel eleget kíván tenni az Európai Központi Bank (EKB) ajánlásának.

Az eurózóna számos más bankja döntött már hasonlóan az osztalékkifizetés felfüggesztéséről vagy mellőzéséről a koronavírus negatív gazdasági hatásai miatt elfogadott ajánlást követve.

Fotó: VG / Kallus György

Az EKB úgy véli, ily módon is erősíteni kell az övezetben tevékenykedő pénzintézetek ellenálló képességét. A Raiffeisen részvényesei október 20-án döntenek az indítványról. A bank vezetése ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy 2021 elején a 2019-es nyereségből rendkívüli osztalékot fizessenek. Eredetileg részvényenként 1 eurós osztalékot javasolt az igazgatóság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.