BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden soron növekedést jelenthet a Magyar Telekom

A korábbinál magasabb adatértékesítések emelhették a csütörtökön riportáló Magyar Telekom árbevételét.

A Magyar Telekom árbevétele a negyedik negyedévben minimálisan emelkedhetett éves alapon az Equilor elemzői szerint, míg az EBIT sor bővülhetett a legdinamikusabban, itt 25 százalékos emelkedés várható, a nettó eredmény pedig 7 százalékkal nőhetett.

Várakozásaink alapján a minimális bevétel emelkedést a magasabb adat értékesítések okozhatták elsősorban, melyet az RI/IT üzletág folyamatosan gyengülő értékesítési számai rontanak

– vélekedett Török Lajos, az Equilor vezető elemzője. Hozzátéve: a negyedik negyedévben sem várnak jelentős lemondási hullámot, mert a koronavírus alatt inkább felértékelődik a telekommunikációs infrastruktúra fontossága.

A Telekom makedón leányvállalatánál enyhe árbevétel növekedése várható az előző negyedévek tendenciáinak megfelelően, valamint a forint gyengülése is segítheti a leány eredményét.

Fotó: Oliver Berg / dpa / AFP

Miután a 4iG elállt a T-System megvásárlásától az RI/IT szegmens nehéz helyzetbe került,

az utóbbi negyedévekben már éves alapon csökkenő bevételről számoltak be. Valamint az elemző szerint a 4iG-vel már versenytársként kell számolni a korábban húzóágazatnak számító állami tenderek piacán. Miután a divízió mindig is alacsony marzzsal működött, így a csökkenő bevétel hozzájárulás növelheti a teljes csoport működési profit marzsát. Ezzel ellentétes trendet várnak Makedóniában, ahol tovább növekedhet az üzletág.

Az Equilor várakozásai szerint a menedzsment közzéteszi a fizetendő osztalék mértékét, valamint a pénteki elemzői konferencián előkerülhet az osztalékpolitika kérdésköre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.