BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom június elején fizeti az osztalékot

A tulajdonosi megfeleltetés napja május 21. lesz.

A Magyar Telekom igazgatósága a járványhelyzetre tekintettel a közgyűlés hatáskörében eljárva a mai napon 46,3 milliárd forintos adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság 2020. évi auditált konszolidált beszámolóját és 41,6 milliárd forint adózott eredménnyel auditált egyedi beszámolóját is elfogadta. A egyedi beszámolóval elfogadott nyereség után összesen 15,3 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a társaság, amely részvényenként 15 forintnak felel meg.

Az osztalék kifizetésének első napja június 2., az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja pedig május 21. lesz.

Az osztalékfizetés rendjéről az igazgatóság május 17-én részletes közleményt jelentet meg.

Fotó: Oliver Berg / dpa / AFP

Az igazgatóság döntött a saját részvények vásárlására szóló felhatalmazásról is. Eszerint a visszavásárlásokra a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben is sor kerülhet 18 hónapon belül.

A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények és a Magyar Telekom már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a cég jegyzett tőkéjének a 10 százalékát, vagyis a legfeljebb 104 274 254 darab részvényt.

A Magyar Telekom a hét blue chipje

A vezető részvények közül most a Magyar Telekomot lehet kiemelni, mely jól tartotta magát, sőt, sikerült kilépnie felfelé a korábbi kereskedési sávból.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.