BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív kezdés után vegyes kép az amerikai tőzsdéken

Emelkedéssel kezdték a kereskedést szerdán a főbb mutatók, a nyitás után nem sokkal azonban a Dow Jones csökkenésnek indult.

Indexemelkedéssel nyitottak szerdán az amerikai tőzsdék az előző napi veszteséges zárás után.

Augusztus hónapot a DJIA index 1 százalékos nyereséggel fejezte be. A Nasdaq Composite index 4 százalékkal erősödött augusztusban és sorban a harmadik hónapot fejezte be nyereséggel. Az S&P-500 index 3 százalékos havi emelkedést könyvelt el augusztusban, ami már sorban a hetedik egymást követő nyereséges hónapja volt, 2017 decembere óta a leghosszabb emelkedő szakasz.

Fotó: Shutterstock

Szerdán, szeptember első napján a DJIA-30 index 0,03 százalékos, az S&P-500 index 0,17 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,31 százalékos erősödéssel nyitott.

A nyitást követően a Dow Jones továbbra is a határon mozog. 16.05-kor

  • a DJIA-30 index 0,02 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,17 százalékos,
  • a Nasdaq Composite index pedig 0,48 százalékos pluszba volt.

Az olajár pozitív és negatív tartományban ingadozott szerdán az OPEC+ találkozója előtt. A piac az OPEC és a szervezeten kívüli nagyobb olajtermelők tanácskozásától a kitermelési kvóta már korábban bejelentett ütem szerinti, napi 400 ezer hordós növelését várja minden hónapban decemberig.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 1,35 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,66 dolláron, A WTI ára pedig 1,56 százalékkal csökkent hordónként 67,42 dollárra.

A WTI 4 százalékkal csökkent augusztusban, ez az első havi árcsökkenés március óta, de a jegyzés ezzel együtt is közel jár a júliusban 75 dollárnál elért hét éves csúcsához. A Brent ára nagyjából a hó eleji szinten állt augusztus végén is. Az év eleje óta a Brent ára 44 százalékkal, a WTI ára 43 százalékkal emelkedett.

Az arany spot ára 0,16 százalékkal emelkedett unciánként 1816,37 dollárra, az eurót 0,28 százalékkal jegyzik erősebben 1,1841 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.