BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedés várható a pesti tőzsdén

A BUX pénteken 53590 pontig menetelt, amely teret nyitott az 54000, illetve 55000 forintos lélektani szinteknek is. Tavaly november óta egy stabil emelkedő trend jellemzi az index mozgását, ennek törése akkor várható, ha az 50650 pontnál található mélypont alá esik.

Az OTP szeptember közepén érte el legutóbbi történelmi csúcsát 18800 forintnál, ahonnan érkezett egy kisebb korrekció 17400 forintig. A múlt hét során sikerült erről a támaszról visszapattannia az árfolyamnak, és a pénteki zárás csak hajszálnyival maradt el a történelmi csúcstól. 

Nagyon erős emelkedő trend látható az OTP árfolyamában, 

ha folytatódik az emelkedés, akkor a 19000 illetve a 20000 forintos lélektani szintekre érdemes figyelni. 

Fotó: Shutterstock

Kilőtt felfelé a MOL árfolyama, a múlt hetet már 2020 február óta nem látott magasságban, 2594 forintnál zárta az árfolyam. Közel egy éve nem volt a mostanihoz hasonló erős momentum a MOL-ban, 2800 forintig erős ellenállás már nem is látható a papírban. A 2450 forintnál húzódó kitörési szint visszatesztelésére fel kell készülni, de amíg ezen szint felett tartózkodik az árfolyam, addig nagyobb a valószínűsége az emelkedő trend folytatódásának. 

Augusztus végén érte el a Richter a csúcspontját 9185 forintnál, ahonnan egy korrekció indult. 

Szeptember végére 8400 forintig esett az árfolyam, amely egy erős támaszt is jelent, a 100 napos mozgóátlag is ennél a szintnél húzódik. Múlt hét pénteken már sikerült az árfolyamnak visszapattannia a támaszról, ha az emelkedés folytatódik a héten is, akkor első körben a 9185 forintos augusztus végi csúcspont jelent ellenállást az árfolyamnak. 

A Magyar Telekom árfolyama szeptember elején 438 forintnál ért el újabb csúcsot, és ezzel tavaly februári szintekre kapaszkodott a kurzus. 

438 forintról azonban lefordult, és korrekció érkezett, a múlt hetet már 421 forintnál zárta a Telekom. Tavaly október óta mozog az árfolyam egy emelkedő trendben, a jelenlegi esésnek 420 forint jelenthet támaszt, ha ez a szint is sérülne, 400 forintnál húzódó májusi mélypont jelenthetne megállót az árfolyamnak. 400 forint alatt pedig már az emelkedő trend is érvényét vesztené. Jelenleg egyelőre korrekció zajlik a Telekomban, az említett támaszokon a fordulós jelzéseket érdemes keresni. 

Elemi erővel tört új csúcsra a BUX

Figyelemre méltó, hogy a hét második felében megindult hegymenetre az elszálló nyersanyagárak, a kínai energiahiány és a stagflációs félelmek miatt jelentősen elromlott nemzetközi befektetői hangulat ellenére került sor. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.