BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz bankot vehet az OTP

Moszkvai lapértesülések szerint a cseh PPF-csoport az OTP-nek adhatja el az orosz Home Credit Bankot.

A Vedomosti értesülései szerint az OTP veheti meg az orosz Home Credit Bankot. Az orosz lap azt írja, hogy a cseh PPF-csoport vevőt keres helyi érdekeltségére, s már a célegyenesben vannak a tárgyalások a magyar OTP Bankkal. Meg nem nevezett források szerint a könyv szerinti érték 70-80 százalékáért értékesítheti a PPF a pénzintézetet.

Fotó: Shutterstock

A Vedomosti idézi Anton Lopatint, a Fitch elemzőjét, aki szerint

a Home Credit szavatolótőkéje az IFRS szerint, az alárendelt kötvényekkel kiigazítva,  körülbelül 75 milliárd rubelt tett ki.

Míg Ivan Uklein, az Expert RA bankminősítési igazgatója azt emelte ki, hogy a HKF felvásárlása jelentősen erősítheti az OTP-csoport oroszországi versenypozícióját.

A PPF-csoport Kínában, ahol van egy Home Credit fiókja és egy biotechnológiai vállalata,  üzleti nehézségekkel küszködik az orosz lap szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.