BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge kezdés az USA-ban

Indexcsökkenéssel kezdte el a napot a New York-i tőzsde.

Csekély indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nyereséges zárás után. 

  • A DJIA-30 index 0,08 százalékkal,
  • az S&P-500 index 0,07 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén,
  • a Nasdaq Composite index pedig előző záróértékénél nyitott.
Fotó: Shutterstock

A szerdai nyitás előtt megjelent adatok alapján októberben a várakozások feletti mértékben nőtt a kiadott lakásépítési engedélyek száma, a megkezdett építkezések száma viszont váratlanul csökkent, mégpedig a második egymást követő hónapban, hat hónapja a legkisebbre. Az elmúlt héten csökkent a jelzáloghitel-szerződésekre benyújtott kérelmek száma is, de az előző havi 5,5 százalékos növekedés után, ami három és fél hónapja a legnagyobb volt. 

A keddi kereskedésben kedvező makrogazdasági adatok lendítették fel az árfolyamokat várakozáson felüli vállalati eredménybeszámolók mellett. Kedden a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése bizonyult várakozáson felülinek. 

A szerdai kereskedésben elsősorban vállalati eredménybeszámolókra figyelnek majd a tőzsdei befektetők. A nagyok közül a Cisco és az Nvidia beszámolója várható. 

Az olajár csökkent szerdán, a WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 1,00 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 79,94 dolláron, a Brent ára 0,81 százalékkal csökkent 81,76 dollárra. 

Az arany spot ára unciánként 1864,29 dollár 0,74 százalékos napi emelkedéssel, az eurót 0,1307 dolláron jegyzik 0,11 százalékos csökkenéssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.