BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állórajtból gyorsult fel a BUX

A kedvező nemzetközi befektetői hangulat mellett minimális emelkedéssel nyitott, majd tovább erősödött a BÉT részvényindexe.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 1,33 pontos emelkedéssel, 49 084,89 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záróértékéhez képest alig változott.

A nyitás követően felfelé mozdult az index. 9.20-kor 303,6 ponttal 49 387,16 pontra emelkedett, ami 0,62 százalékos erősödést jelent a szerdai záróértékhez képest.

Fotó: Shutterstock

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője felidézte, hogy szerdán jelentősen csökkent az OTP részvények értéke, miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy októberi szinten rögzítik a már felvett jelzálogfedezetű hitelek kamatait. A bankpapír grafikonján támasz 15 ezer forintnál látható, míg ellenállás 16 ezer, majd 16 500 forintnál.

A Mol árfolyama a 2500 forintos szint felé mozdulhat el.

A Richter a 8800 forintos ellenállást veheti célba; a Magyar Telekom esetében 400 forintnál támasz, míg 415 forintnál ellenállás látható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.